duminică, 11 ianuarie 2009

...Tema 1

Available from: miercuri, 29 octombrie 2008, 21:55
Data predării temei: duminică, 9 noiembrie 2008, 23:55
Cam asta a fost intervalul de lucru alocat pentru tema 1. Care a fost enuntul?
Conform celor scrise la adresa http://learningcenter.ncit.pub.ro/mod/assignment/view.php?id=1531 (la care nu aveti acces decat daca sunteti inscris la cursul de Interfete evoluate, UPB):
"Se cere sa se realizeze o aplicatie care sa extraga cunostinte referitoare la relatiile sociale in cadrul unei comunitati. Aplicatia va pleca de la url-ul unui utilizator si va extrage informatiile despre relatiile acestuia in interiorul comunitatii prin analiza paginilor HTML de pe site-ul/site-urile comunitatii respective. "
Acum modul de rezolvare al problemei enuntate mai sus depinde puternic de comunitatea aleasa spre studiu. Exista comunitati care au definit un api specific, cu ajutorul caruia se pot extrage diverse informatii legate de membrii comunitatii respective. In cazul acestui tip de comunitate, deoarece informatiile necesare pentru descrierea unui anumit membru al comunitatii se pot extrage direct prin apelul unei functii/metode, toata dificultatea temei se reduce la a se asigura faptul ca rezultatele cautarii nu se repeta (in caz contrar, programul poate cicla, deoarece Gherghita e prieten cu Vasilica, care e si el la randul sau prieten cu Gheorghita si asa mai departe...). Cu alte cuvinte, trebuie realizata o parcurgere a grafului pornindu-se dintr-un anumit nod, astfel incat sa se asigure unicitatea trecerii prin toate celelalte noduri (sau gasirea unei modalitati echivalente de evitare a ciclarilor infinite).
Lasam rezolvarea problemei de mai sus la latitudinea cititorului... iar daca cititorul se plictiseste si zice: "Bai, parca as prefera sa nu ma mai chinui!", acesta poate gasi rezolvarea pe www.interfete-web-easy.ro (Site-ul Easy Webbing, sectiunea Produse). In 4 variante ;)

Niciun comentariu: