duminică, 11 ianuarie 2009

...Tema 3

Available from: luni, 1 decembrie 2008, 07:45
Data predării temei: marţi, 16 decembrie 2008, 23:55
Enuntul? Cautati la adresa: http://learningcenter.ncit.pub.ro/mod/assignment/view.php?id=2145:
" Se cere sa se realizeze un script care sa extraga termeni de cautare dintr-o pagina HTML si sa ii marcheze vizual (similar cu functionalitatea google http://www.googleguide.com/favorite_highlighting.html - versiune simplificata, fara highlight diferentiat ca si culoare pe fiecare cuvant in cazul in care sunt mai multe cuvinte folosite ca termeni de cautare)"
Complicated? Un fel de reinventare a rotii? Ca doar cei de la Google au facut asta primii... :D
Ei bine, nu foarte complicat. Acum din nou, modul de rezolvare a probelmei date in cadrul enuntului depinde de fiecare... La de modul de rezolvare abordat de mine, problema principala s-a dovedit a fi parsarea textului de la adresa data in cadrul formularului (aveam un formular in care utilizatorul introducea intr-un camp o adresa la care se efectua cautarea, si un alt camp in care se introducea string-ul cautat la adresa respectiva). Textul cautat in formular era highlight-at (daca exista vreun astfel de cuvant :-/) prin plasarea sa intre niste tag-uri ce-i setau culoarea de background. Nimic mai simplu.
Dar cum se facea gasirea textului cautat?
Va las pe voi sa va ganditi la asta, iar cand/daca va lasati batuti, gasiti rezolvarea pe www.interfete-web-easy.xhost.ro, sectiunea produse. :)

Niciun comentariu: