duminică, 11 ianuarie 2009

...Tema 4

Sau mai bine zis... Yupeee... ultima tema... :D
Available from: sâmbătă, 13 decembrie 2008, 16:00
Data predării temei: sâmbătă, 10 ianuarie 2009, 23:00
Enuntul? De data asta e mai lung... asa ca pregatiti-va... (enunt preluat de la adresa http://learningcenter.ncit.pub.ro/mod/assignment/view.php?id=2341)
"Consideram o aplicatie care cauta prin loguri de instant messaging ale unui utilizator persoane sau discutii. Utilizatorul poate efectua o cautare sau poate configura aplicatia. In momentul efectuarii unei cautari utilizatorul alege niste cuvinte cheie sau poate alege o cautare avansata in care poate specifica pe langa cuvinte si intervalul de timp sau tipul de loguri prin care sa caute (default cauta prin toate) Logurile pot fi de mai multe tipuri - skype, msn, yahoo, irc, ... Aplicatia are un spatiu de configurare unde utilizatorul isi alege ce tipuri de instant messaging foloseste si specifica datele necesare cautarii pentru fiecare(path, username, parola - optional); tot aici utilizatorul isi alege cate rezultate sunt intoarse. Dupa efectuarea cautarii rezultatele sunt intoarse si utilizatorul poate vizualiza rezultate, sau poate alege o noua cautare. Rezultatele sunt prezentate astfel incat utilizatorul sa poata identifica rapid cine au fost interlocutorii, topicele de discutii, cand a avut loc discutia si in ce mediu de messaging; se cere sa se implementeze interfata pentru aceasta aplicatie. interfata trebuie sa functioneze si sa intoarca rezultate fictive si respectiv mesaje de eroare unde este cazul. "
Hmmm... nu pot descrie chiar foarte detaliat modul in care am proiectat eu aplicatia... dar pot da niste repere, iar o data ce codul sursa va fi pus pe site (www.interfete-web-easy.xhost.ro) lucrurile vor deveni foarte clare. Important in cadrul temei in cauza este modul de definire a log-urilor aferente convorbirilor participantilor la chat, deoarece, dupa ce se termina cu partea de modelare a interfetei (adica simpla preluare a datelor de intrare de la utilizator), toata dificultatea se reduce la parsarea log-urilor utilizatorilor si extragerea mesajelor ce respecta filtrarile impuse de catre utilizator prin datele introduse in fisierul de configurare, respectiv prin optiunile de cautare avansata selectate.

Niciun comentariu: